Tehnični pregled – fora za rojstni dan

TEHNIČNI PREGLED

Spoštovana slavljcnka, dragi prijatelj!

Na naš urad za ugotavljanje tehnične brezhibnosti modelov je bila vložena prijava za podaljšanje registracije med nami sedečega modela __________ z registrsko številko LJ________.

Kot veste, je za modele starejše od ____ let predpisan podrobnejši tehnični pregled.

Pred zbrano občinstvo vabim naš model. Prosim, da se usedete, da bo vodja tehnične delavnice opravil  pregled.

Pri pregledu lahko s svojimi pripombami sodelujete tudi vi, spoštovani gostje,  kajti več glav več ve! Vas pa, spoštovana slavljenka/slavljenec, prosim, da ubogljivo in aktivno sodelujete pri pregledu.

Prosim gospo vodjo pregleda da začne s postopkom.

1.   točka

Pred nami je dobro ohranjen model, letnik _______.

 2.   točka

Ob tej priliki lahko dodamo ugotovitev, da so tovrstni modeli izjemno kakovostni in trpežni.  Čeprav je naš model  že nekoliko v zrelih letih, pa podroben pogled pokaže, da pri njem ne gre za kakšne večje pomanjkljivosti, manjše pa kar sproti popravi.

–       Prosim, da model vstane in se počasi obrača.

Postava je, kot lahko vidimo, brez večjih napak, dobro ohranjena in stabilna. S svojo živahnostjo in prijetnim dobrodušnim zvokom odlično pripomore k dobremu počutju celotne okolice. Pločevina je gladka.  Zelo vzdržljiv  športni model se dobro drži in kljubuje kilometrom, ki jih ima za seboj.

Model se lahko usede. Model naj spet ustane. Ker nismo preverili kakovost zvoka naj model zapoje prve kitice na Planincah. Model se lahko spet usede! 

V današnjem času je zelo pomembna poraba goriva. Naš model spada v skupino varčnih modelov, večinoma tanka vodo ali pa kakšno močnejše gorivo. To močnejše gorivo tanka le ob posebnih priložnostih in danes je ena od takih, zato ________: »Na zdravje!«

3.   točka

Pomemben del vozila je izpušna cev, ki pa pri našem tipu vozila ne kaže razlogov za posebno grajo. Verjeli ali ne, ima zelo dober zvok. Vonj izpušnih plinov je odvisen od vrste goriva. Priporočam naknadno vgraditev katalizatorja, predvsem zaradi prihranka pri davku zaradi onesnaževanja zraka.

 4.   točka

Model mora znati po tolkih letih preveriti nivo olja in doliti tekočino za vetrobransko steklo. (praktično mora to opraviti).

 5.   točka

Seveda mora znati tudi voziti vzvratno. Zato mora brez napak odvoziti ‘postavljen’ poligon iz plastičnih žogic – stožcev. Na koncu pa avto parkirati vzvratno.

6. točka

Naslednja pomembna stvar je seveda  stik vozila s cestiščem. Prosim model, da dvigne nogo. Videti  je, da je obraba materiala zmerna, profil gum je ustrezen, tudi zavore dobro primejo.

7.točka

Glava še ni toliko obrabljena, ugotavljam pa, da se občasno barvno spreminja. Uspešnega delovanja modela to ne moti. Moti le njen proračun.   

ZAKLJUČEK

Ob koncu pregleda lahko podam naslednje ugotovitve:

1.   Ugotavljam, da je pred nami zelo dobro ohranjen in negovan model________, za kar se lahko zahvalimo lastniku ___________, ker ga bolj redko uporablja in s tem ohranja njegovo vrednost. Model pa mora biti vedno čist in svetleč, zato lastniku  __________  priporočamo uporabo magične krpe.  Z njo naj  skrbi za vzdrževanje modela.

 2.   Na osnovi navedenih dejstev in ugotovitev izdajam dovoljenje za podaljšanje registracije modela ___________ za naslednjih____ let.

3.   Na osnovi tega se mu lahko potrdi tudi registrska tablica s številko   LJ___________.

4.   Na podlagi Zakona o registraciji stroški tega postopka bremenijo njegovega lastnika,se pravi __________, in sicer v višini enega piva. V primeru, da stroškov ne poravna takoj, se cena podvoji.

Da pa ne bodo vsi ostali nevoščljivi in žejni pa naj si vsak nalije poljubno pijačo za zdravico.

_________,vse najboljše!

IZDAJA SE PROMETNO DOVOLJENJE ZA NASLEDNJIH

________ let.   

Žig (podpisi):

berzor