Gobarska pravila in nauk

Greš v gozd po gobe ob 11. dopoldan v lepem sončnem vremenu v ponedeljek (prejšnji teden je deževalo) in za vikend na Facebooku si videl, da so frendi objavljali na kile jurčkov in marel, ki so jih nabrali seveda?!?

Zelo narobe načrt in mišljenje (bad timing) veseu

Seveda si danes po dveh urah iskanja gob po gozdu dobil le-teh bore malo ali praktično nič fakoff

ZAKAJ?

1. Po gobe pojdi zgodaj zjutraj, preden ti vse poberejo jutranji nadobudneži, strastni gobarji in upokojenci, ki ne morejo spat.

2. Poskusi izbrati začetek vikenda oz. med tednom kajti za vikend tako ali tako vse poberejo.

3. Ko vidiš na facebooku objave kil jurčkov in marel ter ostalih gob je prepozno. Vse so ti itak frendi pobral iz gozda plesauc  Zato se odpravi pred tem fotografijam na facebooku gobarit, da boš imel tudi ti kaj slikat.

 

NAUK: Četudi dobiš le eno marelo ali jurčka se spomni lepe misli, da je sreča v majhnih stvareh plesauc in da boš naredil to kot prilogo, še vedno pa boš poleg spekel čudovit slasten zrezek in ne bo ti treba jesti samo gob z jajci  dude

GLAVNI POINT: Četudi ne dobiš nič gob v dveh urah se spomni in potolaži s tem, da je vedno bolje hoditi 2 ure v naravi, dihati svež zrak, se gibati, kot pa ležati doma pred televizorjem ali za računalnikom! brawo